E-mail cím:*
Vezetéknév:*
Keresztnév:*

Kérem a Récsei Center EDM leveleit különleges ajánlatokkal és akciókkal!
A hírlevél feliratkozással elfogadom a Récsei Center
adatvédelmi nyilatkozatát!

Mini club nap

Mini nap a Récseiben

A Mini története az 1956-os üzemanyag válsággal indult, mikor is az akkori British Motor Company nagyon előkelő nevű elnöke, Sir Leonard Lord kiadta az utasítást, kell egy kis fogyasztású, parktikus autó, amibe négy ember és némi csomag is elfér... 1959-ben pedig bemutatták a Törökországban született Sir Alec Issigonis tervei alapján készült Morris Mini Minort, amit kerek 500 fontért lehetett megvásárolni. A Mini az autógyártást forradalmasító műszaki megoldásai és sikerei révén elnyerte a "Car of the Century"díjat is, azaz az "Évszázad Autója" cím büszke birtokosa lett.

Ez a kis autócska már génjeiben hordozta a sportsikereket is, hiszen a parányi karosszéria, a fronthajtás, és az akkoriban újdonságnak számító keresztben beépített motor, a széles nyomtáv, és a sarkokba kirakott kerekek az átlagot messze felülmúló stabilitást eredményeztek. A Mini ezen tulajdonságai az akkori ellenfeleknél száz lóerőkkel gyengébb és méretét tekintve összehasonlíthatatlanul kisebb autócska számára rövidesen meg is hozta az autós világot ámulatba ejtő első sikert. A hírhedten nehéz feltételű Monte Carlo Rallyn a megmosolygott és teljességgel esélytelenek tartott Mini megszerezte az első helyet, és ezzel elindult a világhír felé.

A Mini nem csak a köznép autója lett. Hírességek is szívesen virítottak benne, így például a Beatles tagjai is a Mini tulajdonosok táborát gyarapították, mint ahogy más előadóművészek, színészek és a gazdasági élet jeles szereplői sem akartak kimaradni a Mini különleges élményéből. A három Monte Carlo Rally győzelem és a temérdek sportsiker is a Mini hírnevét növelte.
A Mini újkori pályafutásában a legintenzívebb modellfejlesztés kétségkívül a BMW égisze alatt indult el! A Rover 1994-es megvásárlásával indult a story. Bár a Rover körüli nehézségek miatt a BMW megvált a cégtől, a Minit, mint egy igazi gyöngyszemet kezelték, és nem adták el. Nagyjából két év után megszületett a döntés. A Mini prémium márka ként folytatja a pályafutását, és a sikeres első átdolgozott modell után egyre újabb és újabb változatok születtek, amelyek manapság már nem is annyira a rációra, hanem sokkal inkább az érzelmekre alapozva hoznak sikereket a márkának.

Március 28-án pénteken (2014. 03. 28.), a Mini Club tagjainak önzetlen részvételével kicsit felelevenítettük ennek az autóépítést megreformáló kisautónak a korszakait. Akik ellátogattak a Récsei Center Bevásárlóközpontba, egészen este 18.30-ig azok rácsodálkozhattak a kiállított autókra.

Képek itt >

Impresszum Felhasználási feltételek Adavédelmi irányelvek Bérbeadás